Pete Puikkonen luottaa Hetviinaan ja Evarttiin Haastajan rooliin nousevat : Liisan Tulilintu ja Joriini

Pete Puikkonen luottaa Hetviinaan ja Evarttiin

Haastajan rooliin nousevat : Liisan Tulilintu ja Joriini

Kolme Ravikuningatartitteliä I.P.Vipotiinalla ohjastanut 3150 voiton mies Pertti ” Pete ” Puikkonen luottaa vuoden 2020 Kuninkuusraveissa luotettavan varmasti alkukauden kilpailuissa menestyneisiin Antti Teivaisen ohjastamaan Hetviinaan ja Santtu Raitalan sompailemaan Evarttiin.

Haastajista oripuolella ykköseksi Peten mukaan nousee Hannu Hietasen luotsaama Joriini, joka teki Porissa jäätävän hyvän esityksen 16.7.2020 voittamalla 2100 metrin ryhmän ajalla 1.21,8 a.

” En missään nimessä unohtaisi peleistä Pauli Raivion vuoden 2019 Ravikuningasta Tähen Toivomusta, joka ei ole kilpaillut paljon, mutta vetäisi kuin varoitukseksi laukan kera Mikkelissä uuden ennätyksen 1.19,7 a. Paulilla on taitoa laittaa hevonen kuntoon ja kuski Henri Bollström tuntee hyvin Tähen Toivomuksen tavat.

Tammojen kisoissakin on tasaista

Jos on oriiden puolella odotettavissa mielenkiintoiset kilpailut seppeleestä niin samaa voi sanoa tammojen kilpailusta. Kirkkonummelaisen Christer Sandholmin 10-vuotias tamma Hetviina on ennakkoon kaikkien ykkössuosikki, niin myös Pete Puikkosen. ” Avauspäivänä radalta kaksi lähtevä Tuomas Pakkasen ohjastama Vilma-Lyydiä saa makean reissun Hetviinan peesissä ja saa hyvät asemat toiselle kilpailupäivälle ” ennustaa Pete Puikkonen.

Tuomas Pakkanen on ajanut paljon Matti Ratisen valmentamalla12-vuotiaalla Vilma-Lyydialla ja tietää tamman vahvuudet ja heikkoudet, joten kuskista ei menestys jää kiinni. Kiuruvetisten Milla Hiekkarannan ja Teija Ratisen tamma on urallaan juossut nyt liki 92.000 euroa. Mikäli Kuningatarkisat menevät putkeen voittosumma nousee yli maagisen 100 000 euron rajan.

” Kovia haastajia mielestäni tammakisassa ovat nopea, mutta hiukan laukkaherkkä Liisan Tulilintu, jota valmentaa ohjastaja Harri Kotilainen, jolle ei ole outoa ajaa Kuninkuusraveissa. Pitkä matka sunnuntaina ratkaisee seppeleen saajan, joten perinteisesti Olavi Oja-Nisulan Sävel-Taika ja Markku Hietasen Akaasia ovat silloin vahvoilla ” pohdiskelee Pete Puikkonen.

Kuvateksti : Ravimagazinen vieraili Pete Puikkosen tallilla, mistyä löytyi mielenkiintoinen varsa nimeltää I.P.Silkki, jonka emä on kolminkertainen Ravikuningatar I.P.Vipotiina ja isä on legendaarinen Viesker

Teksti ja kuvat : Hannu Alaluusua

Jouni Miettinen nostaa yllättäjiksi Aurotaren ja Caijuksen

Porilainen pitkänlinjan ravivalmentaja Jouni Miettinen liikkuu suosikkeja nimettäessä peesaa täysin Pertti Puikkosta, eli Evartti ja Hetviina ovat seppelejuhliebn suosikit. – Yllättäjäksi nostan tammakisaan Aurottaren, jota ohjastaa Suomen Ravivalmentajien puheenjohtaja ja Porin ratatallilla hevosia pitkäänvalmentanut Tuomo Ojanperä, jonka suojatilla on taulussa enteellisesti paljon kakkosia. Sastamalalaisen Matti Koskisen 10-vuotias tamma on juossut urallaan vain 68 kertaa kilpaa, joista voittoja on kertynyt 7, kakkosia 14 ja kolmosia 10, joten kyseessä on todella suoritusvarma tamma ja tämä jos mikä ratkaisee kolmen kilpailun kunkinkuuskilpaiulussa.

” En unohtaisi kilpailussa myöskään vuoden 2019 yllättäjää Piskon Poutaa, jolla ajaa kilpaa amatööriohjastaja Kimmo Määttänen ” vihjaa Jouni Miettinen. Piskon Pouta on 9-vuotias Tuisk-Topin tyttö ja on niinikään harvakseltaan kilpailut tamma, jolla on urallaan 77 starttia, joista 16 voittoa, 14 kakkosta ja 9 kolmosta. Piskon Poudan viimeiset kilpailutulokset 4-6-7 eivät kovin paljon lupaa, mutta kilpailukausi 2020 on niin monelle hevoselle ollut poikkeuksellinen, eli startteja on vähän ja tämä tuo mielestäni kolmen kilpailun kisaan suuren yllätysmomentin, joka näkyy päästöspäivänb 3100 metrin kilpailussa viimeisen 500 metrin aikana totaalisena sammumisena tai ainakin vauhdin huomattavana hiipumisena.

Kuvateksti : PenttiMiettinen nostaa mielenkiintosia yllätynimiä seppeleen tavoittelijoiksi

Teksti ja kuvat : Hannu Alaluusua

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *